Dronningen åbner Find elefanten – oplev Aarhus

Når Find Elefanten – oplev Aarhus åbner i Aarhus den 20. juni bliver det under overværelse af Hendes Majestæt Dronningen.

Eventet går live

Vi glæder os til at se dig i Aarhus, når eventet går live d. 20. juni!

Hendes Majestæt Dronning Mary åbner eventet sammen med gæster, kunstner og sponsorer.

Herefter er alle elefanterne på gaden, parker og torve i Aarhus.

Find bykort og info om kunstnerne her på siden eller i vores app ‘Find elefanten’. Download den i App Store eller Google Play.

Vi ses i Aarhus!

Hvorfor lige en elefant?

Vi bliver nødt til at tale om elefanten i rummet. De fleste af os vil på et tidspunkt i livet få en psykisk sygdom, ligesom mange af os er pårørende til en ven eller et familiemedlem med psykisk sygdom. Alligevel har vi nemmere ved at tale om at have ondt i benet end i sindet. Psykisk sygdom er elefanten i rummet. Den fylder en del, men den er svær at tale om og forbundet med en masse fordomme.

Fra den 20. juni til den 21. august 2024 indtager en flok farverige elefanter Aarhus. De flotte elefantskulpturer er malet af nationale og internationale kunsterne, og de vil udgøre en gratis og familievenlig kunstrute gennem Aarhus’ historiske gader og stræder. I ni uger kan både lokale og turister gå på opdagelse i byen og finde de mange elefanter mellem de store seværdigheder og byens gemte perler.

Kunsteventet runder af med en fantastisk farvel-weekend, og ved den efterfølgende auktion på Hermans i Tivoli Friheden den 10. september kan elefanterne købes. Overskuddet går til Psykiatrifondens arbejde.

Læs mere om eventet

Om eventet

  • Find Elefanten – Oplev Aarhus er skabt af Psykiatrifonden og Wild in Art i partnerskab med Aarhus Kommune.
  • Eventet er lavet sammen med en lang række lokale partnere og bygger på den stærke tradition for kultur og åbent byliv i Aarhus.
  • Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation, der kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide.
  • Wild in Art er en førende organisation inden for offentlige kunstbegivenheder og kreative projekter verden over. Gennem inkluderende og farverig kunst hjælper Wild in Art organisationer og andre partnere med at sætte fokus på specifikke emner.
Følg også eventet på Instagram

Psykiatrifondens Rådgivning

Vil du gerne række ud, men mangler nogen at tale med? Kontakt vores rådgivning på 39 25 25 25 eller se:

Psykiatrifondens rådgivningstilbud

Om Aktiviteter Kunstnere Kontakt