Mød kunstnerne

Emil Langberg kock

Emil Langberg Kock (f. 1999) er en dansk, autodidakt kunstner, som på meget kort tid har markeret sig på den danske kunstscene. Med udgangspunkt i en stor viden og respekt for kunsthistorien, har han en uspoleret tilgang til at portrættere abstrakte motiver af mennesker. Han har allerede nu fået stor interesse fra både gallerier og samlere over hele landet.

Livskriser og smukke øjeblikke

24-årige Emil Kock har malet det meste af sit liv. Nu maler han en stor elefant, der skal være med til at sætte fokus på psykisk sygdom og hjælpe os alle med at åbne op.

Alle kan føle sig anderledes en gang imellem. Men for nogle varer følelsen ved. Som om noget ikke helt stemmer. Hvad gør man, hvis man ikke kan række ud og tale med nogen om det?

Den unge kunstner Emil Kock er en del af Find elefanten, og han vil hjælpe med at åbne for de svære samtaler. Han har selv haft følelsen af, at noget ikke helt var, som det skulle være. Nogle gange mere intenst end andre gange:

”Jeg har følt mig både anderledes og mærkelig. Jeg er faktisk i gang med at blive udredt, og jeg er meget glad for at lære mig selv at kende.”

Psykisk sygdom er elefanten i rummet. Faktisk bliver 82 procent af danskerne behandlet for psykisk sygdom i løbet af deres liv. Det fylder meget, også for pårørende, og alligevel har vi ofte svært ved at tale om det. Det kan Emil Kock og Find elefanten være med til at ændre:

”Det er et vigtigt emne, som jeg altid vil male for, og tabubelagte emner er altid fede at oplyse om. Hvis det kan skabe en samtale, tænker jeg, det er rigtig godt. Jeg tror, vi alle har en kær, som kæmper nogle kampe.”

Sjovt og meningsfuldt

Emil Kock har altid været tiltrukket af pensler, maling og lærred. Som barn bladrede han ofte i sin bedstefars bøger om kunsthistoriens store malere. De forskellige udtryk, farver og strømninger har lagret sig i ham, og som kunstner lader han følelserne tale:

”Jeg har aldrig rigtig en plan, når jeg går i gang. Jeg maler en masse forskellige farver, former og ting, mens jeg vender maleriet på forskellige ledder, maler og vender igen, indtil jeg synes, jeg har fat i et fedt motiv. Så på en måde kan man sige, at malerierne laver sig selv.”

Når han er færdig med sine værker, kan han ofte først bagefter selv forstå, hvad underbevidstheden har brygget på: ”Så kan jeg pludselig se sammenhængen med min eller andres livskriser eller smukke øjeblikke.”

Nu får Emil Kock et elefantformet lærred at boltre sig på, og han håber, at de mange elefanter i hjembyen Aarhus vil give både sjove og meningsfulde oplevelser:

”Jeg håber selvfølgelig, at folk synes, det er sjovt at se noget nyt i deres vante omgivelser, og at jeg kan give dem en ’nå grineren, hvad er det?’-oplevelse. Og så vil de forhåbentlig undersøge dem og måske ende med at få en samtale om psykisk sygdom.”

Om Emil Kock

24 år gammel, fra Malling og bor og arbejder i dag i Aarhus. Emil Kock er autodidakt kunstner.

______________________

Emils elefant kan blive din

Når Find elefanten er ved at være slut, samler vi alle elefanterne til en stor auktion, hvor du eller din virksomhed kan købe elefanterne. Auktionen, som finder sted i september, er til fordel for Psykiatrifonden.

Kunstnere

Line Holtegaard 

Læs mere

Lasse Centio 

Læs mere

Rune Lambrecht 

Læs mere

Maja Johanne Lauesen 

Læs mere

Wuper Kec 

Læs mere

Björk Hijoort 

Læs mere

Peter Birk 

Læs mere

Hans Krull 

Læs mere

Kartelovic 

Læs mere

HNRX 

Læs mere

SWET 

Læs mere

CMP ONE

Læs mere

Mads Edinger 

Læs mere

Emil Langberg kock 

Læs mere

Mormor 

Læs mere

Some Other Waves

Læs mere

Phuc Van Dang  

Læs mere

Anita Viola Nielsen 

Læs mere

Ukendt

Læs mere
Om Aktiviteter Kunstnere Kontakt