Mød kunstnerne

Rune Lambrecht

Rune Lambrecht arbejder centreret omkring skulpturer og collage i et surrealistisk og ekspressivt formsprog. Skulpturelt arbejder Lambrecht primært i materialerne gasbeton, ler og træ og anvender simple, manuelle redskaber, som tillader ham langsomt og intuitivt at dykke ned i mediet lag for lag. For ham er processen målet – og i netop denne proces er han tiltrukket af det simple og tilgængelige, hvor en vis autonom handlefrihed opstår og kan udforskes efter egen intuition.

Lambrechts tilgang til sine værker bevæger sig mellem en sansende, taktil og impulsiv bevægelse, der lander i et konkret udtryk, som uden tvivl også er inspireret af den bornholmske natur, og som inviterer nye eftertænksomme overvejelser igennem både den rolige klippe og det barske hav. De bornholmske naturforhold afspejles i hans værker i en nærmest fysisk overlevering af hans underbevidsthed til materialet.   

 

Rune beskriver med egne ord processen og symbolismen bag elefantskulpturen: “Ridser i lakken: Stræben modlyset”:  

“At lægge ekstra lag på og “pynte” elefantens ydre syntes som et større paradoks for min arbejdsproces og selve opgaven, så da jeg modtog elefanten, vidste jeg, at jeg ville starte et andet sted – og gå lidt anderledes til værks, end jeg normalt plejer.  

Elefanten i rummet har brug for at blive set, hørt og forstået. Den har brug for tillid og omsorg. Nærvær. Kærlighed. Uden skjulte dagsordener, men med fokus på en oprigtig interesse og autencitet. Tålmodighed. At åbne op og skabe fokus og dialog omkring vores inderste kerne, dér, hvor vi adskiller os fra og forbinder os med hinanden, har været mit fokus.  

I “Ridser i lakken: Stræben mod lyset” har den ekspressive del af processen efterfølgende været omdrejningspunktet for skabelsen af værket. En proces, hvor tanker bliver til energi, der bearbejdes i den fysiske udførelse, hvor underbevidstheden tager over og refleksioner og referencer kommer på bagkant og gribes.  

Elefanten står tilbage med ridser, mærker, graveringer og efter lange processer, der har inkluderet utallige farve- og materialekombinationer, er den slebet ned og tildækket med sølv. Sølv kan repræsentere det glamourøse og sofistikerede og er lagt over elefanten, som en kappe, der dækker over den lange, udfordrende kramp, der har udspillet sig. Processen, kampen og tankerne er forseglet. Men alligevel synes farverne at strømme igennem overfladen. Primærfarverne. Et ansigt med gabet på vidt gab synes mellem øjnene på elefanten, og kan fra siden ligne et horn eller anden gevækst på vej ud. På indersiden, hullet i maven, agerer den lyserøde farve, som symboliserer håbets farve, baggrundtæppe uden for meget pynt og fine penselstrøg. Denne omsorgsfulde, empatiske og intuitive farve omkranser en grå organisme, i materialet gasbeton, der stræber opad. Gasbetonen symboliserer noget skrøbeligt og porøst, dog stærkt, letsindigt, effektivt og samarbejdsvilligt-forbindende”.

Om Rune Lambrecht

Fra 1987

Har atelier i Aarsdale og Svaneke

 

Runes elefant kan blive din

Når Find elefanten er ved at være slut, samler vi alle elefanterne til en stor auktion, hvor du eller din virksomhed kan købe elefanterne. Auktionen, som finder sted i september, er til fordel for Psykiatrifonden.

Kunstnere

Line Holtegaard 

Læs mere

Lasse Centio 

Læs mere

Rune Lambrecht 

Læs mere

Maja Johanne Lauesen 

Læs mere

Wuper Kec 

Læs mere

Björk Hijoort 

Læs mere

Peter Birk 

Læs mere

Hans Krull 

Læs mere

Kartelovic 

Læs mere

HNRX 

Læs mere

SWET 

Læs mere

CMP ONE

Læs mere

Mads Edinger 

Læs mere

Emil Langberg kock 

Læs mere

Mormor 

Læs mere

Some Other Waves

Læs mere

Phuc Van Dang  

Læs mere

Anita Viola Nielsen 

Læs mere

Michael Kvium

Læs mere
Om Aktiviteter Kunstnere Kontakt