Mød kunstnerne

Some Other Waves

Some Other Waves består af tvillingesøstrene Carla og Bjørk, som har malet sammen siden de var helt små. Med deres frihåndsmaling, kreerer de evighedskunst på loft og vægge. De blander selv deres farver ud fra primærfarver. 

Deres værker udtrykker en sammensmeltning af deres individuelle malestile, og tager inspiration fra deres fælles barndomsminder ved strandkanter, hvor de tilbragte flere timer på at finde forstenet søpindsvin, hulsten og andre skaller og konkylier.

Værkernes baggrundsfarver opfordrer beskuerne til at bevæge sig hele vejen rundt om skulpturen for at opleve motivet fra alle vinkler. Deres kunst skal fungere som et frirum, hvor både børn og voksne kan gå på opdagelse og finde et væld af havets underværker.

Tvillingesøstre vil åbne op for de vigtige samtaler om psykisk sygdom

Carla og Bjørk Nørremark er kendt som kunstnerduoen Some Other Waves. De står bag en af de mange spektakulære elefantskulpturer, der skal starte samtaler om psykisk sygdom som del af Find elefanten.

Det hele startede, da en veninde spurgte, om tvillingerne Carla og Bjørk Nørremark ville male hendes loft. De to søstre havde altid været kreative og altid haft en intuitiv forståelse for den andens malestil. Nu fik de muligheden for at udfolde sig på et stort lærred, og efter ti timer var deres første kunstloft skabt. I dag lever søstrene af at lave dét, de kalder ”evighedskunst”. Carla fortæller:

”Vi så et potentiale i det stedpecifikke kunstværk, langsommeligheden og kærlighed til håndværket, som arbejdet med loft- og vægmalerier afspejler.”

Derfor gav det også mening for dem at male en af elefanterne til Find elefanten, uddyber Bjørk: ”Vi kan godt lide at se vores kunstvirksomhed som et flydende projekt, der kan udforske nye retninger og udtryksformer.”

Men det handler først og fremmest om den gode sag – og den enkle symbolik. Bjørk siger:

”Det betyder rigtig meget for os at få lov til at være en del af Find Elefanten. Vi var helt fra start grebet af den rørende symbolik med psykisk sygdom som ’elefanten i rummet’. Det er en smuk måde at bruge kunsten som talerør og som et visuelt element til at starte samtaler om psykisk sygdom.”

Carla fortsætter: ”Vi drømmer generelt om at gøre en forskel, hvor end vi kan, så vi er meget beærede over at få denne mulighed og formidle et smukt budskab med vores kunst.”

Maler elefant i Magasin

De to søstre maler deres elefant i Magasin 30. maj, hvor forbipasserende kl. 18-21 har muligheden for at følge arbejdet. Senere kan man finde elefanten et centralt sted i Aarhus. Carla fortæller, at deres indbyrdes forståelse for hinandens tanker og følelser sætter et tydeligt præg på deres maleproces:

”Vi maler intuitivt og uden en skitse. Vi blander farverne i hånden ud fra primærfarverne, og så starter vi i hvert vores hjørne med en pensel og tillader os selv at reagere på øjeblikkets inspiration. Vi er heldigvis meget enige i vores maleproces og er gode til at snakke sammen om vores tanker og ideer undervejs.”

Hun tilføjer med et smil: ”Man er vel tvillinger.”

I alt 30 elefanter kommer til at pryde de historiske gader og stræder i Aarhus, og det giver mange muligheder for vigtige samtaler. Ideen med Carla og Bjørks elefant er at skabe et frirum, hvor både børn og voksne kan gå på opdagelse. De håber, at både deres og de andre elefanter kan fungere som et springbræt til at starte ”samtaler og refleksioner om mentalt helbred og de udfordringer, som mange mennesker står overfor, men som stadig for ofte forbliver usagte,” siger Bjørk og fortsætter:

”Vi håber, at vi kan være med til at bruge kunsten som et redskab til at skabe opmærksomhed omkring psykisk sygdom og behovet for at skabe et mere åbent og støttende samfund for dem, der kæmper med disse udfordringer.”

Some Other Waves  på Instagram

Om Some Other Waves

”En kunstvirksomhed, hvor vi maler loft- og vægmalerier i hjem og virksomheder over hele landet. Vores motivverden finder især inspiration fra havet og vores mange barndomsminder tilbragt på danske strande.”

“Vi har fra da vi var helt små været sammen om at tegne, male og skabe, så vores kunstneriske interesser har været en naturlig del af vores relation som søstre.”

______________________

Some Other Waves’ elefant kan blive din

Når Find elefanten er ved at være slut, samler vi alle elefanterne til en stor auktion, hvor du eller din virksomhed kan købe elefanterne. Auktionen, som finder sted i september, er til fordel for Psykiatrifonden.

Kunstnere

Line Holtegaard 

Læs mere

Lasse Centio 

Læs mere

Rune Lambrecht 

Læs mere

Maja Johanne Lauesen 

Læs mere

Wuper Kec 

Læs mere

Björk Hijoort 

Læs mere

Peter Birk 

Læs mere

Hans Krull 

Læs mere

Kartelovic 

Læs mere

HNRX 

Læs mere

SWET 

Læs mere

CMP ONE

Læs mere

Mads Edinger 

Læs mere

Emil Langberg kock 

Læs mere

Mormor 

Læs mere

Some Other Waves

Læs mere

Phuc Van Dang  

Læs mere

Anita Viola Nielsen 

Læs mere

Michael Kvium

Læs mere
Om Aktiviteter Kunstnere Kontakt